Chillpill

Nechodím často na koncerty, nemám teda veľmi s čím porovnávať. No včera som bol aj s partnerkou na 1. zo série Nothing left. Páčil sa mi už spôsob predaja lástkov. Keďže cez deň nemám čas behať po meste, využil som možnosť a zhruba o polnoci mi lístky v garáži Centrum predali.

Na koncerte ma prekvapil vekový priemer divákov. Aspoň na balkóne to bolo odhadom 40 rokov. He? To čo skupina dávala do reprosústavy, by bežného dôchodcu asi odprevadilo na večný pokoj, ale dvaja manželia podo mnou sa na tom zjavne zabávali. Babička predklonená dopredu, v niektorých momentoch jemne sa kývajúca z boka na bok. Unbelievable!

Rád by som vedel, kde sa objaví video nahrávka? A prajem v ďalších dňoch kvalitnejší zvuk divákom, pretože na tomto prvom koncerte ho dosť kazil chrčiaci reproduktor na ľavej strane (kde hral Mišo). Hlavne pri Michaelových basgitarových sólach, keď hral na striedačku s Jurajom, to bolo dosť vyrušujúce. Šup-šup napraviť! :-)

Vojto

Značky: koncert, left, nothing

Počet zobrazení: 14

Odpovedať na toto

Odpovede na túto diskusiu

Po pár dňoch to mám už v hlave uležané. Andrej, to čo robíš, a o čo sa snažíš, je výborné. Len tak ďalej.

Mark hral vynikajúco. Keď džezoval na bubnoch spolu s Garym to bolo krásne vidieť. Gary vie, ale Mark to má v rukách a tele.
Mišo - výborne dopĺňal. Štefanove perkusie boli v porovnani s gitarami dosť tlmené, takže som si ich vychutnal až v sóle. Basgitara dobre hustila.
Už viem, kto je Juraj Griglák. Objavil sa aj v nasledujúce dni?

Taký koncert urobí človeku radosť, keď vidí zohratých ľudí robiť si svoje remeslo.
...nejaky problem
Ahoj Vojto! Bol som na Nothing Left v piatok a zvuk bol (už) v poriadku.
Ale nie o tom som chcel. Zaujala ma Tvoja poznámka o vekovom priemere a o babičke. Neviem, čo si myslíš o ľuďoch, ktorí sú starší ako Ty, ale vedz, že jazz, rock a bigbeat sú tu už dávno a ľudia muziku počúvali ešte predtým, ako sme sa my narodili. Ja mám dnes 55 rokov a Nothing Left som si vychutnal o to viac, že veľký bubon som cítil v hrudníku, ako fyzicky lomcuje mojím vnútrom.
Vieš, to už bolo dávno, keď som v roku 1968 ako 15 ročný teenager v PKO videl a počul legendárnu kapelu The Blue Effect s R. Hladíkom a V. Mišíkom a už vtedy som pochopil, že k bigbítu sa hodí, keď kreslá pod divákmi drnčia. A dnes, hoci podľa Teba starec, stále chodím rád na koncerty a teším sa, že so mnou dobrá muzika opäť zalomcuje a nie iba fyzicky. Poradím Ti - keď bude v Bratislave opäť hrať Collegium Musicum, choď sa pozrieť, ako vidia hudbu starci - interpreti a muzikanti. Varga, Frešo, už ani Fero Griglák nie je najmladší. Alebo choď na Fermatu.
No a nakoniec Ti prajem aby sa Ti dobre darilo a aby si sa v budúcnosti aj Ty, už ako 'starec', mohol na podobnom koncerte dobre zabávať, ako 'babička' na koncerte pod Tebou. A ver mi, budeš rád !!!
Nedá mi ešte ku koncertu - vynikajúce, super, skvelé. Hudba žánrovo ťažko zaraditeľná, o to zaujímavejšia. Mráz po chrbte a roztápanie sa pod wattmi harmónií. Všetci vynikajúci, ale mňa najviac potešili Štefan a Gary. Možno preto, lebo som o nich dovtedy nič nevedel. Ale nie, nie - iste preto, lebo to bolo proste vynikajúce.
Vojto, dobre som sa zabavila nad Tvojim hodnotením vekového priemeru na koncerte. To ja som podľa Tvojho odhadu už prababička :) Ale často si to vôbec neuvedomujem. Preto ma takáto plnokrvná hudba zdvíha zo sedadla, preto sa nahlas smejem na Andrejových textoch a nehanbím sa prejaviť uznanie pískaním na prstoch (hoci by som sa asi mala). Na koncerty chodím tak často, ako len môžem. Prinášajú mi obrovskú radosť a nabíjajú ma neskutočnou energiou. A najkrajšie na tom je, že takáto kvalitná hudba spája mladých a tých starších :)
To je fajn, že zvuk opravili. Na takomto koncerte to musí byť keď nie na 100%, tak niekde veľmi blízko.

Ad: Vekový priemer 40. Som rád že to beriete ľudia s nadhľadom :-). Nemyslel som to tak, že každý, kto si podupkáva, má 70+. Spomenutý dôchodcovský pár však mal. Veľmi sympatické a otvorené.

Pravý dôvod, kôli ktorému som odhad vekového priemeru vôbec spomenul je ten, že som čakal viac mladých ľudí. Voľných miest na balkóne bolo ešte dosť. Škoda, next time...

Varga? Hm, áno, samozrejme. Varga je Hudba. Ďakujem za tip.

Odpovedať na diskusiu

© 2012   Created by Silver Pot.

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby

Google Analytics Alternative